LUE MYÖS TÄMÄ!

Kiinnostuit eläimistämme ja haluaisit ehkä varata poikasen? Lue tarkasti alla oleva teksti, sillä siinä on asiaa, jonka haluat varmasti tietää.

Koiranpentujakin teksti vähän väliä sivuaa, mutta tiedot ovat vain ohjeellisia.


YLEISTÄ:

...ellei toisin mainita tai sovita...

Kaikki myytävät eläimet ovat kilttejä, terveitä ja lemmikiksi sopivia. Niitä on käsitelty säännöllisesti pienestä asti ja niitä voi vapaasti näyttelyyttää lemmikkiluokissa. Kysy eläinkohtaisia lisätietoja, kun olet kiinnostunut nimenomaan ulkomuotoluokista tai jalostuskäytöstä! Useimmat sopivat myös siihen, mutta luonnollisestikaan eivät kaikki syntyvät lapset ole täydellisiä esim. ulkonäöltään. Eläimet myydään sellaisiin koteihin, jossa niitä arvostetaan ja hoidetaan yksilönä, ei palkintohaavina tai pentukoneena. Vaikka eläintä käytettäisiinkin esim. näyttelyissä ja jalostuksessa, sen tulee silti olla ennen kaikkea lemmikki ja perheenjäsen.

Eläin tarvitsee jo eläinsuojelulain mukaan "kuulo- ja näköyhteyden pitopaikassa tai sen ympäristössä tapahtuvaan toimintaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen", joten eläintä ei voi ottaa eristettyyn tilaan esim. varastoon tai ulkotarhaan ilman lajitoveria.

Tarvittaessa eläin saa mukaansa...
 • hoito-ohjeen, koirille pentukansio ja myöhemmin pentu-CD
 • sukutaulun
 • elinikäistä neuvontaa ja tukea

Emme halua kasvattiemme joutuvan kierrätykseen, joten jos et pysty enää pitämään eläintä, tarjoathan sitä ensimmäisenä meille! Aina emme tosin pysty tarjoamaan eläimelle sitä lopullista kotia, mutta voimme antaa tilapäisen kodin kiireisissä esim. allergiatapauksissa ja etsiä sitten eläimelle sen lopullisen kodin. Mm. tästä syystä kotia etsii satunnaisesti myös muita kuin sivuilla olevat poikaset.

Hinta

Alla on lajikohtaiset hinnat, mutta hinta vaihtelee aina iän, luonteen, rodunomaisuuden, sukupuolen, kysynnän tms. mukaan! Eli hinta voi olla muukin kuin alla mainittu tilanteen mukaan. Siitä sovitaan aina yksilöllisesti!

Koiranpennut...

 • madotetaan, tunnistemerkitään mikrosirulla, rekisteröidään ja tarkastetaan eläinlääkärin toimesta.
 • saksanpaimenkoiran myyntihintaan sisältyy lonkka- ja kyynärkuvaus. Kutsumme pentueen ryhmätarkastukseen n. 1,5-vuotiaana.
 • ovat aina puhdasrotuisia ja rekisterikelpoisia, tutkitusti terveistä ja hyväluontoisista vanhemmista.
 • käytämme Kennelliiton koirankauppakirjaa.
 • ei myydä narunpäähän liiterin taakse haukkumaan.
 • mukaan pentupaketti, jonka sisältöä kehitetään jatkuvasti.
 • kasvavat kotona perheen keskellä, tottuvat ihmisiin, toisiin koiriin (pieniin ja isoihin), muihin lemmikkieläimiin, lapsivieraisiin, ääniin jne.
 • saavat paljon ihmisten huomiota ja hellyyttä jo pentuaikana. Oppivat mm. luoksetulon alkeita.

Kanit...

 • hinta vaihtelee rodunomaisuuden, sukupuolen tms. mukaan n. 35-60€.
 • tunnistemerkittynä eli tatuoituna vasempaan korvaan! (kanin voi rekisteröidä vasta aikuisena näyttelystä saaduilla pisteillä)
 • Ei myydä missään tapauksessa kotiin, jossa se joutuu talvet pakkasessa tai yksin eristyksissä. Pakkasessa elävän kanin yksi tärkeimmistä eläinsuojelullisista kriteereistä eli esteetön veden saanti ei toteudu!!

Hamsterit...

 • poikasen hinta on 25€, yliaikaa varattuna pidetystä poikasesta hoitomaksu +5€. Aikuisesta/eläkeläisestä voidaan sopia tilanteen mukaan.
 • ei myydä missään tapauksessa kotiin, jossa se joutuu olla koko elämänsä toisen hamsterin kanssa samassa häkissä. Syyrialaiset hamsterit ovat luonnostaan AINA erakkoja ja kärsivät siitä, että joutuvat nahistella kaverin kanssa yökaudet.
 • toivon tulevien omistajien hoitavan rekisteröimisen itse, koska se on hamstereilla mahdollista.

Marsut...

 • hinta n. 35-50€ iän, rodunomaisuuden, muunnoksen, sukupuolen tms. mukaan.
 • kaikki poikueet eivät ole rekisteröintikelpoisia, jos tavoiteltu muunnos on harvinainen.
 • ei myydä missään tapauksessa kotiin, jossa ei edes aiota antaa marsulle C-vitamiinia tai jossa marsu päätyy yksineläjäksi
 • toivon tulevien omistajien hoitavan rekisteröimisen itse, koska se on marsuilla mahdollista.

Kuljetus:

Jos asut kaukana, niin kannattaa kysyä, mikäli eläimen saisi jotenkin kuljetettua sinne päin. Vilkaise vaikka tapahtumakalenteriamme, josko siellä olisi joku sopiva näyttely. Kasvattajat myös auttavat toisiaan, jolloin eläimet kulkeutuvat lähinnä näyttelyiden avulla ostajilleen kätevästi. Valitettavasti eläimille ei kuitenkaan ole vielä kehitetty kotiinkuljetusta, eli kotiportaille on turha odottaa eläintä saavansa. ;)

Toivoisimme myös ostajalta sen verran aktiivisuutta ja mielenkiintoa tulevaa eläintään kohtaan, ettei oleteta kasvattajan hoitavan yksin kaikkea kuljetuksen valmisteluun liittyvää! Myös naapuripaikkakuntalaisten kannattaa miettiä, että jos eläimen hakeminen meiltä "asti" on ongelma, niin entäs sitten jos lemmikkisi sattuu äkillisesti tarvitsemaan apua päivystävältä eläinlääkäriltä? Se ei suinkaan välttämättä satu olemaan kotipaikkakuntasi eläinlääkäri, joka päivystää.

Koiranpentuja emme lähde tuomaan minnekään vastaan! Pentu on haettava meiltä kotoa ja suotavaa olisi käydä myös katsomassa pentuja ennen luovutusta.


VARAAMISESTA:

Poikasia voi ja kannattaa varata jo ennen syntymää/luovutusikää, mutta peruthan varauksesi heti, jos muutat mielesi, ettei poikasta pidetä teille varattuna turhaan!

Varauksen tekeminen on ostopäätös, joten emme lupaa varaamaasi eläintä kenellekään muulle, vaan pidämme sitä täällä odottamassa Sinua. Myös varatusta poikasesta voi jättää varauksen siltä varalta, että se sattuu peruuntua.

Poikasen tiedustelu ennen sen syntymää ei tietenkään sido mihinkään. Suosittelen seuraamaan itse aktiivisesti poikastilanteen kehitystä, vaikka näiltä sivuilta ja ottamaan heti uudelleen yhteyttä poikasten syntymän jälkeen!

Varauksen peruminen tarvittaessa on erittäin tärkeää ja hyvien tapojen mukaista, mutta harkitsethan siitäkin huolimatta aina huolella ennen varauksen tekemistä, oletko todella hankkimassa uuden perheenjäsenen vai haaveiletko vasta? Jos olet alaikäinen, sinulla pitää olla vanhempien lupa jo ennen varauksen tekemistä!

Koska eläin on tunteva ja elävä olento, sitä ei myydä luotolla eikä pilkka/poistohintaan tuntemattomille. Hinta on eläimen henkivakuutus. Hintaa surkuttelevasta ostajasta ei voi olla varma, onko tämä valmis maksamaan myöskään eläimelle sen vaatimusten mukaiset häkit, ruoat, mahdolliset lääkkeet, eläinlääkäripalkkiot...


Varausmaksu:

Eläin on AINA sitovasti varattu vasta, kun siitä on maksettu varausmaksu. Varausmaksu vähennetään myyntihinnasta, mutta sitä ei palauteta peruuntumisen sattuessa, jos eläin perutaan siitä tai meistä riippumattomista syistä. Jos eläin sen sijaan ennen luovutusta kuolee tai osoittautuu toisenlaiseksi, kuin mitä siitä on odotettu (esim. ei sovi jalostukseen), varausmaksu palautetaan tai sen voi siirtää toiseen eläimeen, jos sopiva on vapaana.

 • Koiranpentu 200€
 • Hamsteri 5€
 • Kani/marsu 10€

MIKSI?

Varausmaksu selkiyttää molemmille osapuolille, onko eläin varattu vai ei. Joskus kun "varaaja" ei itsekään tiedä, onko varannut vai ei... Kyselijä on esim. jättänyt ottamatta sovitusti yhteyttä, ja onkin sitten soittanut useiden kuukausien kuluttua, että niin onko sulla vielä se "varaamani" eläin...

Eläimiä pidetään helposti varauksessa jopa kuukausitolkulla ja ei ilmoiteta, ettei ollakaan enää ottamassa eläintä. Siinä on sitten jo monta kertaa tullut sanottua kyselijöille, että se on jo varattu, eläintä ei ole myöskään otettu näyttelyihin myyntiin, laitettu myynti-ilmoituksia jne. jossa sen olisi ollut mahdollista saada uusi koti. Se on erittäin epäreilua myös eläintä kohtaan, koska joskus on vaikea saada sille kotia enää varttuneempana!


Sijoitukseen ottaminen:

Eläintä voi kysyä myös sijoitukseen. Silloin eläin jää yhteisomistukseemme, kunnes olen saanut siltä esim. yhden elävän pentueen/poikueen. Riippuu mitä sovitaan. Eli se ilmoitetaan näyttelyihin molempien nimellä jne. ellei toisin sovita.

Eläin asuu sinun luonasi, paitsi tietenkin silloin, kun se käy meillä "tekemässä" ne sopimuksen mukaiset poikaset. Aina tietenkin pyritään siihen, että eläimen tarvitsisi olla meillä mahdollisimman vähän aikaa, vaikka luontoa ei tokikaan voi aikatauluttaa... Käytämme koirilla Kennelliiton sijoitussopimuskaavaketta.

Sijoitukseen voi ottaa uroksen tai naaraan. Tässä tapauksessa voit saada yhden kaikista lupaavimmista poikasista, mitä meillä ei ole kuitenkaan ollut tilaa jättää kotiin. Mutta sinun pitäisi asua Etelä-Pohjanmaalla tms. että eläimen muutto saadaan kätevästi onnistumaan edestakaisin...

Monet haluavat varsinkin koiria sijoitukseen, koska luulevat siten saavansa hyvän ja halvan eläimen. Sijoituskoiran hankkiminen edellyttää kuitenkin aktiivisuutta esim. näyttelyiden tai muiden koiraharrastusten suhteen ja se ei ole ilmaista. Sijoituskoira on kasvattajalle tärkeä ja se on uskottu sijoitusperheen käsiin. Sijoitusperheen tulee siis panostaa siihen eri lailla kuin johonkin muuhun "halvalla" ostettuun koiraan! Sijoituskoira ei saa päätyä siihen, että se elääkin aikuisena "ihan pellossa" eli täysin vailla tapakasvatusta ja sitä ei viitsitä kouluttaa/näyttelyyttää tms. sovitulla tavalla.

Ehdot pikkueläimillä esimerkiksi näin:

 • Eläin käy meillä tekemässä kerran poikasia, mielellään silloin kun molemmille sopii, esim. kotiväen loman yhteydessä.
 • Tosin jos poikaset/emo kuolee tms. niin sitten joudutaan yrittää uudestaan. (Jos siis sinulla on uros sijoituksessa.)
 • Edellä mainitun välttämiseksi sijoitusuroksella voi olla esim. pari muutakin morsianta samana lainakertana.
 • Omistaja saa (ja joutuu) pitää/hoitaa eläintä omanaan. Eli hyvin. ;)
 • Kun eläin on meillä tekemässä poikasia, mekin hoidamme sitä kuin kukkaa kämmenellä ja vielä vähän tarkemmin, koska se on meillä vieraana!
 • Eläintä ei tarvitse näyttelyttää eikä rekisteröidä ellet halua,
 • ...mutta halutessasi neuvon siinä mielelläni ja autan esim. trimmaamisessa, otan mukaan näyttelyihin tms..!
 • Jalostukseen liittyvät kustannukset (esim. rekisteröinti, poikas/laina-ajan ruokinta) kuuluvat meille.
 • Normaalit hoitokustannukset taas kuuluvat sinulle eläimen ollessa teillä kotona.
 • Poikueen jälkeen eläimestä tulee välittömästi sinun ikiomasi!
 • Jos haluat luopua eläimestä ennen tätä, niin se palautetaan meille.

Eli oikeastaan lyhennettynä ainoa merkittävä ehto on, että se käy meillä tekemässä kerran poikasia eikä sitä saa myydä sitä ennen eteenpäin!

Ehdot sijoituskoiralla (tai vuokranartulla) lyhyesti sanottuna esim. näin:

 • Isoksi tultuaan (n. 2v), teetämme tytöllä yhden pentueen, viimeistään ennen kuin se täyttää 4 vuotta.
 • Ei ole pakko näyttelyttää, mutta meillä on oikeus viedä ja maksaa se näyttelyyn. Sijoituskodin oma aikomus koiran näyttelyyttämisestä olisi plussaa.
 • Saksanpaimenkoira on harrastuskoira, joten sijoituskodin tulee olla kiinnostunut jonkinlaisesta koiraharrastuksesta.
 • Varaamme ja maksamme koiralle ajan pakollisiin terveystutkimuksiin, esim. lonkkakuvaus.
 • Sinulle ei tule mitään pentujen teettämiseen liittyviä kustannuksia:
 • Maksamme ja järjestämme ajan ultraääneen.
 • Ostamme sinulle ruokapaketin emon odotusajan ruokintaa varten.
 • Sinulle kuuluu vain nartun normaalit hoitokustannukset, rokotukset ja vakuutus.
 • Valitsemme sopivan uroksen ja olemme mukana astutuksessa.
 • Koira tulee meille n. 2 viikkoa ennen synnytystä ja lähtee, kun pentue on 7-8-viikkoinen.
 • Emon terveys on aina etusijalla.
 • Pentueen jälkeen takuumaksu palautetaan ja se siirtyy sinun omistukseesi.
 • Jos narttu ei olekaan jalostukseen sopiva, saat sen omaksesi heti, mutta takuumaksu jää meille.

Tarkemmin voit tutustua Kennelliiton sijoitussopimukseen [pdf]. Teemme myös nartun vuokraamisesta kirjallisen sopimuksen ja käytämme Kennelliiton jalostusoikeuden siirtosopimusta [pdf], joka muuten koskee vain juuri kyseistä pentuetta, ei luopumista nartun jalostusoikeudesta ikuisiksi ajoiksi!


Palauttaminen:

Eläimen palauttaminen:

 • Normaali tilanne on sellainen, että eläimen saa palauttaa pitkänkin ajan kuluttua, jos et enää pysty siitä pitämään huolta esim. allergian takia.
 • Joskus meidän voi kuitenkin olla vaikea ottaa eläin meille, jos meillä ei satu olemaan tyhjää häkkiä vapaana tms.
 • Meillä on oikeus itse sitten päättää, jääkö eläin meille vai sijoitetaanko se eteenpäin ja minne.

Rahojen palauttaminen:

 • Jos huijaat meitä ja hankit eläimen ilman kotiväen/asuntolanhoitajan/isännöitsijän/holhoojan/tms. lupaa ja joudut eläimen palauttaa, niin emme maksa rahoja takaisin!
 • Rahaa ei saa takaisin, jos eläimessä ei ole mitään vikaa, mutta haluat sen sittenkin palauttaa. Uuden kodin etsimiseen menee yleensä niin kauan, että eläin ehtii syödä meillä sen rahan edestä.
 • Jos eläin kuolisi myymisen jälkeen ja yhdessä voidaan katsoa kasvattajan olevan vastuussa, niin tilalle saa uuden tms.
 • Rahat saa takaisin eläinlääkärin lausuntoa vastaan, jos eläimessä on ollut myyntihetkellä jokin vika.
© Anemoneniitty.net, 10.06.2012 18:48 Validated by HTML Validator (based on Tidy)