*Sommarnattens Åsa*

rotu: sileäkarvainen
väri: d.e.golden dutch
sukupuoli: naaras
syntymäaika: 28.12.2004
rekisterinumero: M466-05
isä: Woolfenden Ron
emä: Holmes' Jeja
kasvattaja: Carina Lindau, Ruotsi

Åsa ja kaverit äitiyskävelyllä 6/06Åsa, John, Mi-Nolta ja Kamilla tulivat meille Heliltä Mira's -marsulasta, jonne ne olivat tulleet Ruotsista golden dutch -kasvatukseen. Itse olen tosi kauan tykännyt vaaleista dutch-kuvioisista marsuista, mutta vasta siinä kesällä 2005 "uskaltauduin" semmoisilla aloittamaan, kun Heli laittoi ne pois. x) Ehkä niistä joskus syntyy sukupolvien saatossa saffron dutcheja. ;)

Åsa, Kamilla ja Mi-Nolta asustivat aluksi yhdessä meidän teddytyttöjen, Jollyn ja Rosen, kanssa. Mutta aikanaan niiden polut johtivat erilleen perheenlisäyspuuhien merkeissä. Tuli nimittäin aika kokeilla siipiään ihan oikeasti tässä dutch-kasvatuksessa (jos sitä siksi vielä voi sanoa), joten Åsa ja muut kynnelle kykenevät dutchiin päin menevät tytöt muuttivat sitten Johnin seuraan keväällä 2006.

Dutchit oli sen takia tosi helppo "sulauttaa" meidän marsukasvatukseen, koska meillä on ennestään jo american crestejä. American crestit ovat dutchien sukulaiskuvio, sillä se valkoinen merkki, jonka YLEENSÄ pitäisi sijoittua enemmän tai vähemmän american crestin otsalle, on itse asiassa vajaa dutch-kuvio. Koska siis suurin osa jalostusmateriaalistani on selffien lisäksi erittäin vajavaisia dutcheja eli siis am.crest goldeneita ja saffroneita, niin Åsa on tosi mahtava ja toivottu vastakappale sellaisen sopusuhtaisen dutchin aikaan saamiseksi. Ei puhuta vielä täydellisestä kuviosta läheskään tässä vaiheessa! xD

Åsalta puuttuu siis takaruumiin kuvio kokonaan. Itseäni se ei kuitenkaan tosiaan haittaa, ja pään kuvio on sievä. Johnin lisäksi kun meillä on vain yksivärisiä ja american crestejä sulhasehdokkaita. Itse asiassa neiti on vain tosi virkistävä tupsahdus meidän marsulassa. Åsa on luonteeltaan tyypillisen vilkas mutta kiltti golden.

Åsa sai sitten aikaan meidän marsulan ensimmäisen dutch-poikueen 8.7.2006 Johnin isännöimänä. Lapset ovat d.e.golden dutch tyttö ja poika; Adaya ja Adiël. Minulla oli kerrankin hyvää tuuria ja molempien kuviot on kivat. Pojan "vyö" on toiselta puolelta kapea, mutta ovat sentään ihka oikeita ja tunnistettavia dutcheja! :)

8.7.2006 - Sommarnattens John (d.e.golden dutch)
1. Anemone's Adaya - d.e.golden dutch - naaras
2. Anemone's Adiël - d.e.golden dutch - uros

Woolfenden Ron
d.e.golden dutch
SM1604194/04
Alan Woolfenden
UK
UK
Holmes' Jeja
d.e.golden dutch
SM1604121/04
Kim Holmes
UK
UK
Kehykset hukassa?