~ Muskotin Ramona* ~

kutsumanimi: Ramona
rotu: sileäkarvainen
väri: self buff
sukupuoli: naaras
syntymäaika: 26.2.2007
rekisterinumero: M314-08
isä: Aniara's Buster**
emä: Aniara's Ronja
kasvattaja: Janiika Toivoniemi
omistaja: Katriina Hautala
5.12.2010 vanhuus

Ramona

Ramona 3,5 vuotta.

Ramona
Ramona 23 kuukautta, valitan kuvien (kameran) huonoa laatua!

Ramona 1½kk Ramona 1½kk
Ramona puolitoista kuukautta vanhana.

Ramona pikkuisenaMeille muutti joukkueellinen buffeja eli Ramona ja isänsä Buster ja siskopuolensa Ryövärintytär sekä Picantto's Valletta, kun Janiika vihjaisi luopuvansa buff-kasvatuksesta. Ramona kumppaneineen matkustivat meille huhtikuussa 2007, samalla kun Heli kävi hakemassa Turusta marsuja. Siinä sivussa saivat sitten kyydin meille Katjalta Alana sekä Hannalta Alfonso, Jonna ja Latjolajban. Helille taisi tulla marsuja Ruotsista/Tanskasta asti.

Olenkin aina tykännyt nimestä Ramona, joten kutsumanimeä ei tarvinnut miettiä.

Annan eläinten aina kotiutua rauhassa eläinhuoneen ulkopuolella. Koska Valletta ja Muskotti halusivat ehdottomasti asua sen ajan kahdestaan ja Jonnakin tarvitsi kämppiksen, laitoin sen kanssa samaan häkkiin pikkutytöt Ramonan ja Alanan. Pieniä tyttöjä kun on niin helppo yhdistellä. Toki muutkin yhdistelmät olisivat sopeutuneet, mutta en viitsinyt laittaa toisia tappelemaan niin lyhyen ajan takia. Eläinhuoneessa kuitenkin oltaisiin eri jengissä.

Alana, Jonna ja Ramona Alana, Jonna ja Ramona

Alana ja Ramona pääsivät kuitenkin aika pian eläinhuoneeseen muiden pikkutyttöjen porukkaan. Ensin kauhistuin, kun tajusin vasta myöhemmin laittaneeni Ramonan samaan porukkaan Cordelian kanssa. Molemmat self buffeja. Mutta sitten muistin, että Cordeliallahan on tummat korvat ja nykyään myös nenä on pitempi. Kesällä Ramona liittyikin sitten Caramellin kanssa jo näyttelyjengiin Jonnan ja Charlottan lähdettyä mammalomalle. Ramona ja Alana

Ramona ja Alana oikeanpuolimmaisimpina. Ramona syö etualalla voikukanlehteä. Ramona on se vaaleampikorvainen ja ylempi buffi. Ramonan terrieriposeeraus. ;D Kida ja Ramona (vaikka kuvassa lukee Lumikki...) Ramona ja Asia "Iida" Ramona vasemmalla takana.

Tässä on sitten eräänlainen "luokkakuva" ipanaariolaisista sisällä. Kuva on mielestäni tosi ihana, vaikka kaikilla onkin lamppusilmät. Kaikki ovat siinä muka niin tarkkana ja asialla. Ramona on katolla ylöspäin kurkkiva typy. Neidin tukka on kyllä huonosti, näyttää ihan kuin sillä olisi crest!

Itse pidin Ramonaa alusta asti oikein lupaavana pikku tyttösenä, jota aion näyttelyyttää. Siksi muutto näyttelyjengiin. Ramonalla on kaunis tyyppi, johon kuuluu myös pyöreyttä otsalla, toisin kuin monella muulla marsulla! Ramonan väri on myös sellainen, millainen buffin mielestäni pitääkin olla.

Teivon näyttelyssä Ramona sai KunniaMaininnan, vaikka en ollut pessyt tyttöä ollenkaan. Yleensä marsut pestään aina näyttelyyn, mutta kiireessä olin päättänyt olla pesemättä, kun ei kerran ole edes likainen.

Klaukkalassa Ramona oli hoikka, mutta sai silti toisen Kuman. Hanna Lahtinen kyllä kehui, että muuten olisi tullut serti! ;)

Hinnerjoen arvostelu tosin yllätti meidät buffien omistajat, sillä Rex Matthews kommentoi liian tummiksi niitä buffeja, jonkalaisia on totuttu Suomessa pitämään hyvän sävyisenä. Taisi tulla uutta ajateltavaa vähän muutenkin kaikille self-harrastajille tästä näyttelystä.

Rex Matthews (oikealla) oli todella hauska ja ihmis&marsuläheinen tuomari. Taustalla näkyy tuomariksi opiskeleva Iina Merjankari.

Ramona

Ulkomuotoarvostelut 30.8.08 Teivo 08 Klaukkala 31.1.09 Hinnerjoki ?.3.09 ?? 10.10.09 Vaasa 28.8.10 Lempäälä
Ikä arvostelu tulossa arvostelu tulossa 23kk 25kk 31kk 41kk
Ruumiinmuoto hyvä muoto, kohtalainen pää pää hyvä hieno pää, hieman luinen (iästä johtuen) erittäin hyvä pää, pieni
Korvat hyvät, hieman korkealla erit. hyvä erinomaiset hyvät
Silmät eritt. hyvät erit. hyvä pieni haava oikeassa, muuten hyvät hyvät
Turkin laatu hyvä hieman pitkä pehmeä, mutta pitkä hyvä
Väri liian tumma hyvä rikas väri, alusväri erit. hyvä kiva sävy, hieman vaalea pohja hyvä
Kunto hyvä hyvä ok hyvä kunto, esitetään hyvin
Sijoitus KuMa KuMa 2/4 2/2 + SERT 1/2 1/1
Tuomari Les / Doreen Petherick, Skotlanti Hanna Lahtinen Rex Matthews, UK ? Minna Thomé, S Brian Leiper, UK
   

Ramonan sukusiitosaste näillä näkymin 0%.


FIN CH
Aniara's Buster
engl.crest buff
M391-06
Katja Kivipuro
jatkuu >>
Aniara's Ronja
self buff
M31-06
Katja Kivipuro
CavyHeart's Hamlet
self buff
Carita Malmgren, S
Moonkeys Pegasus
satiini buff
Sofia Backeus, S
CavyHeart's Duchess
self buff
CavyHeart's Athina
self buff
Carita Malmgren, S
CavyHeart's Tolouse
self buff
CavyHeart's Troja
self buff
© Anemoneniitty.net, 9.02.2011 00:26 Validated by HTML Validator (based on Tidy)