*Nysäters Mi-Nolta*

Minolta 10kk 6/06
kutsumanimi: Minolta
rotu: sileäkarvainen
väri: d.e.golden dutch
sukupuoli: naaras
syntymäpaino: n. 110 grammaa
rekisterinumero: M728-05
isä: Titanias Lipton
emä: Hemgårdens Bloody Mary
poikuesisarus: Mi-Rakel naaras
kasvattaja: Sabina Måsan, Ruotsi


Minolta * 6.8.2005 - 9.8.2007

Åsa, John, Mi-Nolta ja Kamilla tulivat meille Heliltä Mira's -marsulasta, jonne ne olivat tulleet Ruotsista golden dutch -kasvatukseen. Itse olen tosi kauan tykännyt vaaleista dutch-kuvioisista marsuista, mutta vasta siinä kesällä 2005 "uskaltauduin" semmoisilla aloittamaan, kun Heli laittoi ne pois. x) Ehkä niistä joskus syntyy sukupolvien saatossa saffron dutcheja. ;)

Åsa, Kamilla ja Mi-Nolta asustivat aluksi yhdessä meidän teddytyttöjen, Jollyn ja Rosen, kanssa. Mutta aikanaan niiden polut johtivat erilleen perheenlisäyspuuhien merkeissä. Tuli nimittäin aika kokeilla siipiään ihan oikeasti tässä dutch-kasvatuksessa (jos sitä siksi vielä voi sanoa), joten Minolta ja muut kynnelle kykenevät dutchiin päin menevät tytöt muuttivat sitten Johnin seuraan keväällä 2006.

Mi-Nolta oli tullut Helille Ruotsista tiineenä. Sille tuli kuitenkin Suomessa armoton verenvuoto ja siinä se tiineys sitten olikin. Kun se vihdoin pääsi ystävineen Johnin seuraan, oli tuosta draamasta kuitenkin ehtinyt kulua runsaasti aikaa, eikä moisen välikohtauksen merkkejä Minoltassa ollut näkynyt enää edes siinä vaiheessa, kun se muutti meille. Uskaltauduin siis astuttamaan sen. Mutta kun Åsa ja muut jo synnyttivät, Minoltassa ei vieläkään näkynyt tiineyden merkkejä. Silloin olin tietenkin ihan varma, että toinen oli tullut steriiliksi taustallaan kummittelevan keskenmenonsa johdosta.

Minolta muutti sitten kahdestaan Johnin kanssa, koska isukki ei voinut enää olla laumansa jäsenenä, ettei jo synnyttävät vaimokkeet tee uusintoja. Kyllä se Minoltakin sitten sai ne poikaset täysin normaalisti! :) Pesue olikin sitten sarjassaan toinen oikea dutch-poikue, Åsan ensimmäinen. Dailyn poikanen kun oli melkein self, Joikun poikue risteytys, Goldien poikaset syntyivät kuolleena ja Kamilla sai raskausmyrkytyksen.

Minoltan poikue oli myös kuvioltaan paras, jos Joikun lapsia ei lasketa. Kotiin jättämäni Aidan on melkein täydellinen, takasukat vaan puuttuu ja laukki katkeaa päänpäälle. Helille muuttanut Aiko taas on muuten justiin niinkuin pitää, mutta sen vasen silmäkuvio on vähän jäänyt pieneksi.

12.7.2006 - Sommarnattens John (d.e.golden dutch)
1. Anemone's Aiko - d.e.golden dutch - uros
2. Anemone's Aidan - d.e.golden dutch - uros
Aidan ja Aiko 10 pvä

Aiko:

Aiko 10 päiväisenä

Aiko jo isompana

Aidan:

Aidan 10 pvä

Minolta on kuvioltaan meidän paras d.e.golden dutch naaras, jos Joikun tyttöä ei lasketa. Ja Minoltan poika on meidän paras d.e.golden dutch uros. Onhan Minoltan naamakuvio vähän venähtänyt sieltä ja kiristää täältä, mutta yleisvaikutelmaltaan se on oikein kaunis. Tyypistähän me ei puhuta vielä dutchien kanssa yhtään mitään... ;)

Minoltan toinen poikue syntyi trikkiurokselle, sillä dutch-kantani pienuuden takia en halunnut kopioida edellistä yhdistelmää eikä muita golden dutcheja talossa sitten Aidanin ja Johnin lisäksi vielä ollutkaan. Tricolorissa sentään edes on sitä goldenia, vaikka jälkikasvusta tulikin kyllä kaikkea muuta kuin golden dutchia. ;) Pidin kuitenkin sopivampana yhdistää Minoltan trikkiin kuin mustaan tai suklaaseen dutch-kantajaan, koska goldenia toivoin saavani. Ja geneettisestihän tricolor onkin dutch, jolla on kaksi kuvioväriä, vaikka trikkien valkoisia osia yritetäänkin jalostamalla saada menemään vähän toisin. Useimmista trikeistä ja torteista kuitenkin on selvästi nähtävissä, miten valkoinen väri pyrkii luonnostaan muodostamaan dutch-kuvion.

14.7.2007 - sileäkarvainen
isä: Aniara's Trinculo (tricolor)
1. Anemone's Abandoned TaoTao - tort&white - uros
2. Anemone's Agouted Surprise - golden agouti dutch - uros

Taotao:

TaoTao

Agouted:

Agouti

Pojat jäivät valitettavasti kolmiviikkoisina arvoiksi, sillä Mi-Nolta löytyi yllättäen eräänä hellepäivänä häkistään menehtyneenä. :´( Pojat ovat kuitenkin alusta asti olleet erittäin itsenäisiä ja omatoimisia, joten toiveita niiden selviämiseksi on. Laitoin heidät heti samaan laumaan, jossa Lumienkeli asuu poikia 12 päivää vanhemman tyttärensä kanssa.

Sukusiitosaste näillä näkymin / inbreeding 0 %

Titanias Lipton, d.e.golden dutch, ? ?
?
Hemgårdens Bloody Mary, d.e.golden dutch, SM1604214/04, Sofi Mählmström, S S MVA Briarfield's Bigfoot, SM1604195/04, d.e.golden dutch, Kim Holmes, UK
Woolfenden's Tiny, d.e.golden dutch, Alan Woolfenden, UK
© Anemoneniitty.net, 25.01.2011 22:28 Validated by HTML Validator (based on Tidy)