*Sommarnattens Ädelmetall*

kutsumanimi: Eemeli
rotu: sileäkarvainen
väri: d.e.golden dutch
syntymäaika: 6.8.2006
sukupuoli: uros
rek.nro: M322-08, NS6004374/06
isä: Sommarnattens Adde
emä: Sommarnattens Pernilla
kasvattaja: Carina Lindau, Ruotsi
kesä 2009

Myös Eemeli tuli meille Ruotsista 6.1.2008 Sollentunan lemmikkimessujen kautta. Eemeli oli toinen niistä marsuista, joita Carina kauppasi ihan ensimmäiseksi Tessan lisäksi. Alla on Carinan lähettämä kuva pojasta huomattavasti nuorempana, kuva saattaa olla jopa vuodelta 2006. Eemeli on suvultaan ehtaa golden dutchia. Ja sen huomaa! Poika on oikea luikero; pitkulainen ja massaton ikiliikkuja. Poseeraus ei ole hänelle mieluinen harrastus. Poika on kuitenkin rodulle tyypillisen sosiaalinen eli tulee mainiosti toimeen kaikenlaisten marsujen kanssa.

Eemelin kuvio on tosi hyvä, ainakin omasta mielestäni. Vyötärölinja menee oikeassa kohtaa ja suhteellisen suorana, mahassa tosin vähän sinne päin. Sukat löytyy molemmista takatassuissa ja ovatpa melkein molemmat oikean pituiset eli puoleen väliin käpälää. Yleensä toinen sukka puuttuu tai on vähintään nilkkapituinen. Toisella puolella naamaa poskikuvio menee kulmikkaasti melko alas, mutta on keskimääräiseen golden dutchiin nähden lähes täydellinen. Pään päällä valkoinen ei mene kuvioiden läpi, mutta ei se paljon jää vaille.

Eemelillä on ollut 2 poikuetta Rosannan kanssa. Poikasten oudot värit selittynevät sillä, että Rosanna on todellisuudessa tortti, jolta musta väri on unohtunut pilven reunalle. Rosannalle toinen putkeen syntynyt poikue, tai siis poikanen, on todella outo tapaus. Siitä voi lukea emon omalta sivulta lisää.

syntymäaika: 20.9.2008, sukusiitosaste: 0%
emä: Aniara's Rosanna (d.e.golden dutch)
1. Anemone's Aleida - d.e.golden dutch - naaras
2. Anemone's Adalar - d.e.golden dutch - uros
3. Anemone's Adelmar - golden agouti/white/golden - uros

Tämä Rosannan ja Eemelin toinen poikue on aika outo... Minä kun erotin vanhemmat toisestaan ennen synnytystä! Rosanna lapsineen asusteli ylähäkissä, enkä huomannut heti ollenkaan, että sinne oli tällainen uusi nyytti ilmestynyt. Siksi Vipen syntymäaikaa ei tiedetä, sillä se ei ollut mikään vastasyntynyt, kun sen huomasin. En ollut tiennyt tarkkailla häkkiä ollenkaan sillä silmällä, koska "tiesin", ettei Rosanna ole saamassa toista poikuetta, ja ensimmäiset poikaset olivat jo parikuisia. Sen on täytynyt aina sattua piileksimään josssain heinän alla, mökissä tai aikuisten takana. Tämä oli kai niitä tapauksia, kun naaras tuli uudestaan tiineeksi ennen synnytystä, koska ei Adalar ja Adelmarkaan ole voineet emoa paksuksi heti vastasyntyneenä laittaa! Näitä tapauksia tiedetään jokunen ja se on kyllä tosi ei-toivottua, että marsut tuollaista onnistuu tekemään...

syntymäaika: 11/2008, sukusiitosaste: 0%
emä: Aniara's Rosanna (d.e.golden dutch)
1. Anemone's Another Vippe - tortoiseshell - uros

Vähän menneisyyden havinaa, eli vanhoja päivityksiä kasvattajan sivuilta:

6.11.2006 oli näyttely Kallhällissä, tuomarina Bettan Gileborn-Sundberg. Eemeli oli tuolloin 2,5 kuukautta, ja sai 86 pistettä.

Ädelmetall ja siskostaan Ädelvispistä tuli vanhempia 13-viikkoisina. Tämä tarkoittaa sitä, että Eemeli on astunut siskonsa 3-viikkoisena!! Onni onnettomuudessa, eli kaikki sujui hyvin, ja emo sai kaksi normaalikokoista poikasta.

Sukusiitosaste näillä tiedoilla 0 %.

Sommarnattens Adde
d.e.golden dutch
NS6004327/06
Carina Lindau, S
Hemgårdens Joker
d.e.golden dutch
NS1604261/05
Sofi Mählmström, S
Titanias Lipton
d.e.golden dutch
OREG06242
Nyfiken
Holmes' Jeja
d.e.golden dutch
SM1604121/04
Kim Holmes, UK
UK
UK
Sommarnattens Pernilla
d.e.golden dutch
NS1604294/05
Woolfendens Ron
golden dutch
SM1604194/04
Alan Woolfenden, UK
UK
UK
Woolfendens Hermione
golden dutch
NS1604193/04
UK
UK
© Anemoneniitty.net, 11.01.2010 23:57 Validated by HTML Validator (based on Tidy)